Waarom ga je stemmen voor de Europese verkiezingen in mei 2019?

Europa krijgt te maken met de ene na de andere uitdaging: van migratie tot klimaatverandering en van jongerenwerkloosheid tot gegevensbescherming. De wereld rondom ons wordt steeds kleiner en de concurrentie steeds groter. Tegelijkertijd heeft de Brexit ons met de neus op de feiten gedrukt: de EU is niet onomkeerbaar. De meeste van ons vinden democratie vanzelfsprekend terwijl zowel het idee als de praktijk steeds meer onder druk staan.

Daarom willen we mensen samenbrengen om zo te zorgen dat er een hoge opkomst is tijdens de Europese verkiezingen. Het is niet onze bedoeling om te zeggen voor wie mensen moeten stemmen: het gaat om het stemmen zelf en de deelname aan het democratisch proces, en dat op een bewust en goed geïnformeerde manier. We willen hierbij gebruikmaken van de kracht van het gesprek van mens tot mens. Dat is de essentie van democratie: dat we met z'n allen beslissen hoe het Europa dat wij willen eruit moet zien.

Deze keer is het niet genoeg om te hopen op een betere toekomst: deze keer moeten we er allemaal de verantwoordelijkheid voor nemen.