Nuttige links

De volgende Europese verkiezingen vinden plaats van 23 tot en met 26 mei 2019. Hier vindt u de belangrijkste informatie: het aantal EP-leden, het kiesstelsel, redenen om te gaan stemmen en nog veel meer.

Wat het Parlement doet, heeft een grote invloed op uw leven. Uw stem kan een verschil maken.

De EU houdt zich met veel verschillende dingen bezig, van handelsbevordering tot consumentenbescherming en het stimuleren van onderzoek. Het heeft effect op jouw stad en regio. Ontdek wat Europa voor jou doet.

Europa op je smartphone: ontdek de EU nu en in de toekomst met onze app.

Wil je materiaal downloaden, zoals posters en kaartjes om af te drukken of door te sturen? Ga dan eens kijken in ons Download Centre.

Doe mee met ons Facebook-evenement over de Europese verkiezingen

In de nieuwsrubriek van onze website kun je meer informatie vinden over het werk van het Europees Parlement en de thema's die momenteel hoog op de agenda staan: http://www.europarl.europa.eu/news/nl .

Nieuwsgierig naar het bureau van het Europees Parlement in jouw land? Hierlees je er alles over.

Hieronder vind je een heleboel voorbeelden die duidelijk maken hoe de Europese Unie investeert, mogelijkheden creëert en beschermt:

#EUandME - Hier vind je video's en verhalen over de mogelijkheden en kansen die jongeren via de EU krijgen om te doen wat ze belangrijk vinden.

#EUInvests - Hier vind je verhalen van mensen als jij en ik voor wie investeringen van de EU het verschil hebben gemaakt. Download materiaal om EU-acties onder de aandacht te brengen.

#EUprotects - Leer deze gewone mensen kennen: helden die zich dag in dag uit inzetten om de burger te beschermen.

Hier kom je te weten hoe de EU bijdraagt aan de ontwikkeling van regio's en steden.